Livraison gratuite à partir de 50 €
Des questions ? Appelez-nous au 0032 497 232 416
Visitez notre showroom sur rendez-vous

Magis Design Italië, de fabrikant op het vlak van italiaans design meubilair

Magis Design Italië, de fabrikant op het vlak van italiaans design meubilair

Magis Design Italië: De geschiedenis van een toonaangevende ontwerper van designmeubilair

Magis Design is een gerenommeerde Italiaanse ontwerper en fabrikant van hoogwaardig designmeubilair. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1976, heeft Magis zich gevestigd als een toonaangevend merk in de wereld van interieurontwerp en meubelproductie.

Het begin van Magis Designy

Magis werd opgericht door Eugenio Perazza, die nog steeds actief is als CEO van het bedrijf. Vanaf het allereerste begin had Perazza een duidelijke visie voor Magis: het creëren van innovatieve en functionele meubels met behulp van moderne technologieën en materialen.

In de beginjaren werkte Magis samen met bekende ontwerpers zoals Jasper Morrison, Konstantin Grcic en Philippe Starck om unieke en baanbrekende designs te creëren. Deze samenwerkingen hebben geleid tot iconische stukken zoals de "Chair One" en de "Bombo Stool", die wereldwijd erkenning hebben gekregen.

De Magis Puppy's zijn voor wereld bekent.

De filosofie van Magis Design

De filosofie van Magis Design draait om het streven naar perfectie en innovatie. Het bedrijf gelooft in het combineren van functionaliteit met esthetiek, waarbij vorm en functie samenkomen om tijdloze ontwerpen te creëren.

Een ander belangrijk aspect van de filosofie van Magis is duurzaamheid. Het bedrijf streeft ernaar om milieuvriendelijke productiemethoden te gebruiken en materialen van hoge kwaliteit te selecteren die lang meegaan. Dit ethos heeft geleid tot talloze onderscheidingen voor duurzaam ontwerp en maakt Magis een pionier op dit gebied.

Innovatieve productiemethoden

Magis staat bekend om zijn gebruik van geavanceerde productietechnieken om unieke en complexe ontwerpen mogelijk te maken. Het bedrijf maakt veelvuldig gebruik van spuitgieten, 3D-printing en andere geautomatiseerde processen om meubels te produceren die zowel functioneel als visueel indrukwekkend zijn.

Daarnaast investeert Magis voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe materialen en technologieën toe te passen in hun productieproces. Deze constante drang naar innovatie heeft geresulteerd in revolutionaire ontwerpen zoals de "Air Chair" - een lichtgewicht stoel gemaakt van kunststof die toch zeer stevig is.

Het succes van Magis Design

Door de jaren heen heeft Magis Design internationale erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerpen en vakmanschap. Het bedrijf heeft talloze prestigieuze prijzen gewonnen, waaronder de Compasso d'Oro Award en de Red Dot Design Award.

Bovendien is het meubilair van Magis te vinden in gerenommeerde musea over de hele wereld, zoals het Museum of Modern Art (MoMA) in New York en het Victoria and Albert Museum in Londen. Dit getuigt van de tijdloze aantrekkingskracht en artistieke waarde van de ontwerpen van Magis.

De toekomst van Magis Design

Magis blijft streven naar innovatie en creativiteit in zijn ontwerpen. Het bedrijf werkt samen met zowel gevestigde ontwerpers als opkomend talent om nieuwe collecties te creëren die voldoen aan de behoeften en wensen van hun klanten.

Daarnaast blijft duurzaamheid een belangrijke pijler voor Magis. Het bedrijf blijft zich inzetten voor het verminderen van hun ecologische voetafdruk door middel van verantwoorde productiepraktijken en het gebruik van gerecyclede materialen.

Conclusie

Magis Design is een toonaangevende speler op het gebied van designmeubilair, met een rijke geschiedenis vol innovatie en creativiteit. Hun unieke ontwerpen, gebruik van geavanceerde productietechnieken en focus op duurzaamheid hebben hen internationale erkenning gebracht.

Als je op zoek bent naar hoogwaardig designmeubilair dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is, is Magis Design een merk om in de gaten te houden. Met hun voortdurende streven naar perfectie en innovatie zal Magis Design ongetwijfeld blijven bijdragen aan de wereld van interieurontwerp voor vele jaren.

 


    Next

Votre Panier (0)

Votre panier est vide.